Genlab Hamilelik Öncesi Tarama Testleri

Gebelik (Hamilelik) Öncesi Rutin Testler:

Anne ve Babanın Kan Grupları: Kan uyuşmazlığını tespit etmek için önem arzetmektedir.
Tam Kan Sayımı (Hemogram): Kişinin genel sağlık durumu ve hastalıkları hakkında fikir veren bir kan testidir. Anemi (kansızlık) varlığı araştırılır. Kan dolaşımında yer alan hücreler ve hücrelerle ilgili bazı değerler ölçülür.
Tam İdrar Tetkiki: İdrar yolu infeksiyonu, böbrek hastalıkları ve diabet gibi birçok hastalık hakkında bilgi verir.
Toksoplazma Testi: Gebelik döneminde kanda toksoplazma gondii parazitin olup olmadığını tespit etmek ve teşhis koymak amacı ile yapılır. Bebek bekleyen kadınların karnının içinde toksoplazma enfeksiyonuna özgü antikorlar aranır.
Rubella Testi: Rubella (Kızamıkçık), ciltte kırmızı bir döküntüye neden olan, az görülen ama oldukça bulaşıcı bir viral enfeksiyondur. Hamile kadınlarda ortaya çıkması durumunda bebek için hayati tehlike oluşturur.
Hepatit B Testi: Hepatit B, karaciğer iltihabıdır. İnsandan insana kan, kan ürünleri ve enfekte vücut sıvıları, cinsel yolla bulaşır.
Hepatit C Testi: Hepatit C, kan yoluyla bulaşan Hepatit C virüsünün (HCV) neden olduğu bir karaciğer hastalığıdır. Hepatit C’nin cinsel yolla bulaşma ihtimali düşük bir olasılık olmakla birlikte, cinsel ilişki esnasında oluşabilecek kanamalar veya travmalar ile diğer bir takım enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkabilecek ülserler bulaşma nedeni olabilir.
HIV/AIDS Testi: Kan yoluyla, cinsel temas yoluyla bulaşan ve vücudun çeşitli dokularına yerleşebilen, ancak esas etkilerini insanların bağışıklık sistemleri üzerinde gösteren bir virüstür. HIV virüsünün neden olduğu AIDS, bağışıklık sistemini enfeksiyonlara ve kanserlere karşı savunmasız hale getirir ve insan yaşamını tehdit eder.
Kromozom İncelemeleri: Akraba evliliği yapmış olanların ve genetik bozukluğa sahip bebek doğurmuş olanların yaptırması önerilir.
Sifiliz(VDRL) Testi: VDRL testi, frengi hastalığı için bir tarama testidir. Frengiye neden olan bakterilerle temas ettiyseniz, vücudunuz antikor adı verilen proteinleri üretir. VDRL testi bu antikorları tesbit eder.

CMV Testi: Anti CMV İGG Sitomegalovirüs adı verilen bir virüs nedeniyle enfekte olan bireylerin belirlenmesinde kullanılan bir testtir. Herpes grubundan olan bu virüsün tespit edilmesi çok büyük bir önem taşıyor. Çünkü virüs bulaştığında vücutta çok uzun süre kalabiliyor ve dolayısıyla gebelik döneminde de virüs anne karnındaki bebeği etkileyebiliyor.

HSV Testi: Herpes tanısı koyabilmek için Herpes (HSV) Testi bireyden kan numunesi alınarak yapılır. Herpes (HSV) testinde kanda virüse karşı antikor varlığı araştırılır.
Hemoglobin Elektroforezi Testi: Halk arasında Akdeniz Anemisi olarak bilinen “Talasemi” teşhisine yönelik yapılan bir testtir. Talasemi kalıtsal bir kan hastalığıdır.
SMA Testi: SMA, omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığıdır. Çiftlerin bebeklerinde SMA hastalığına yol açacak bir mutasyonu taşıyıp taşımadıklarını belirlemek için yapılmaktadır.
Whatsapp İletişim