Kısırlık

Kısırlık, çiftlerin 1 yıl boyunca korunmadan düzenli cinsel ilişkide bulunmalarına rağmen bebek sahibi olamamaları durumudur. Kadında en sık görülen kısırlık nedeni yumurtlama bozukluklarıdır. Yumurtlama (yumurtanın yumurtalıklar dışına atılması) olmaksızın döllenme ve gebelik oluşamaz. Yumurtlama bozukluğu dendiğinde yumurtlamanın hiç olmaması veya düzensiz ve seyrek olması anlamına gelir. Adetlerin seyrek veya hiç görülmemesi çoğu zaman bir yumurtlama bozukluğunu gösterir.

Device

Kısırlığın kişiye özel sebebi teşhis edilir edilmez, tedavi yine kişiye özel olarak planlanarak uygulanır. Kadınlarda ilk olarak yumurtlamayla ilgili problemler araştırılır. Tedavi ise yumurtlama için yumurtalıkları uyarmak ya da polikistik over sendromunu tedavi etmek için ilaç kullanılabilir. Açıklanamayan kısırlık tedavisi, kadında ve erkekte herhangi bir sorun tespit edilememesi durumunda yapılır, bu amaçla hormon enjeksiyonları kullanılabilir. Kadınlarda tüplerle ilgili problemlerde ise tüp cerrahisi tedaviye dahil olabilir. İlaç ile tedaviden cerrahi müdahaleye kadar gerekli olan her türlü tedavi tekniği kişinin ihtiyacına uygun şekilde yapılır.

35 yaşını geçmişseniz, adetleri düzensiz veya hamile kalmayı zorlaştıran bir hastalığınız varsa 1 yıllık süreyi beklenmeden kısırlık testi yaptırabilirsiniz.

Device

Genlab Laboratuvarlarında yaptıracağınız test, tahlil ve muayenelerle kısırlığın sebebi bulunur ve bu paralelde tedavi uygulanır.