Bağırsaktaki Beyin Mikrobiyota

Mikrobiyota; vücudumuzda yaşayan mikroorganizmalar sistemini, milyarlarca mantar, bakteri ve tek hücrelilerden oluşan, hayati öneme sahip, çok hassas bir süper organı anlatıyor.

İnsan vücudunda 100 trilyon hücre bulunduğu tahmin ediliyor. Bunun 10 misli fazlası kadar da yararlı bakterilerimiz var. Vücudun deri, ağız, vajina, bağırsaklar gibi çeşitli bölgelerinde yerleşmiş bu bakterilere o bölgenin “florası”, yeni adıyla “mikrobiyota”sı deniyor. Bağırsaktaki mikrobiyota ise 2 kilo ağırlığında ve hem işlevi hem de ağırlığı nedeniyle artık bir organ olarak kabul ediliyor.

Device

Beyin dışında en fazla sinir hücresi ve sinir ağı olan yer sindirim sistemidir. Bu nedenle bağırsaklarımız ikinci beyin olarak söylenir. Bağırsaklarımızla beynimiz arasında bir bağlantı var. Hassas bağırsak sendromu denilen hastalıkta Bağırsak Mikrobiyota’sı bozulduğu için karın ağrısı, karında şişkinlik ve gaz gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Probiyotikler hassas bağırsak sendromunda da etkili rol oynuyorlar.

Device

Mikrobiyata, çocuklarda enfeksiyonlara da sebebiyet verebiliyor, fakat aynı zamanda sindirim sisteminde hayati öneme sahip vitamin içeriğiyle, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalık oluşturan bakteri ve mantarlara karşı savaşıyorlar. Cilt üzerinde de zararlı mikroplardan koruyucu görevler üstleniyorlar.

Genlab Laboratuarları, sahip olduğu yüksek teknolojiyle çocuğunuzun mikrobiyota analizini yaparak hastalıkları daha doğru tedavi etmek noktasında yardımcı olmayı amaçlıyor.